Hjemmet: Hanne valgte NLP. Nå er ingenting umulig

Hjemmet: Hanne valgte NLP. Nå er ingenting umulig

 

HJEMMET-REPORTASJE:

Tekst: Ann Britt Hangeraas

Foto: Jørn Grønlund

 

Hanne valgte NLP

Nå er ingenting umulig

Hun var mest opptatt av å tilfredsstille andre, lot pliktfølelsen komme først og slet med lav selvfølelse. For Hanne Schjerven Paulsrud (44) ble NLP (Nevro Lingvistisk Programmering) det verktøyet hun trengte for å bygge en ny og sterkere grunnmur for livet sitt.

-Jeg er blitt sterk, har fått en ny og god selvfølelse, stresser mye mindre, har fått bukt med alle stressrelaterte plager, har mye mer energi, og er blitt en blidere mamma og en bedre ektefelle.

Slik oppsummerer Hanne Schjerven Paulsrud fra Slemmestad livet etter at hun lærte seg NLP. Det skjedde etter at hun hadde vært hjemme en periode med sine tre barn. Da hun skulle ut i yrkeslivet igjen hadde hun lyst til å gjøre noe helt annet enn det utdannelsen innen markedsføring tilsa, men hva ante hun ikke

-Jeg slet med dårlig selvfølelse og hadde en hel masse indre kritikere som stoppet meg. Da jeg oppsøkte en yrkesrettleder – som benyttet NLP som verktøy – fikk jeg hjelp til å sortere tankene mine og komme ut med drømmene mine mens kritikerne ble parkert på sidelinjen. Det ga meg et puff i riktig retning og endte med at jeg begynte å studere NLP, først for min egen utviklings skyld og deretter for å bli coach og kunne hjelpe andre, sier Hanne.

Hun beskriver det å lære NLP som en reise som har forandret hele hennes liv. – – Teknikkene er ikke vanskelig å lære seg, men skal du få noe ut av dem krever det åpenhet, vilje til å se innover i seg selv og at du er villig til forandring. Det er utfordrende, men til gjengjeld får du en verktøykasse av teknikker satt i system som kan hjelpe deg å utvikle deg som menneske. Selv har jeg klart å komme meg ut av de fastlåste mønstrene som har hindret meg i egenutvikling. Jeg har lært meg å fokusere mye mer positivt på alle plan og fått en helt annen bevissthet på hva som er viktig for meg. Nå våger jeg å ta valg ut fra hva JEG VIL., og lar meg ikke lenger styre av plikt og andres forventninger. Jeg tror at så lenge jeg velger å gjøre det som kjennes riktig for meg, blir det positivt for mine omgivelser også. Dette har gitt meg en ny og forsterket grunnmur av selvfølelse. Nå føler jeg meg sterk, og føler at ingenting er umulig, sier Hanne. Hun har i dag etablert seg som coach og EMMY-kursleder (nlp-basert metode for vektreduksjon) i Slemmestad og gleder seg stort over å kunne hjelpe andre til å få det livet de virkelig ønsker.

 

Dette er NLP

NLP er en forkortelse for Nevro Lingvistisk Programmering. Nevro står for sans, Lingvistisk står for språk og Programmering fordi vi programmerer oss selv gjennom de indre bildene vi lager, gjennom det vi sier til oss selv og gjennom det vi føler.

Alt vi lærer, alt vi erfarer, kodes av hjernen vår. Denne kodingen påvirker måten vi kommuniserer med andre på, hvordan vi opplever verden rundt oss, hvordan vi oppfører oss og hvordan vi lærer. Disse indre bildene kan påvirke oss både på en hensiktsmessig og en lite hensiktsmessig måte. Vi blir med andre ord styrt av ”programmer” som enten gir oss tilgang til våre ressurser eller som tapper oss for energi. Gjennom NLP-teknikker går det an å ”omprogrammere” seg selv for å bli den man ønsker å være.

Det finnes i dag et utall NLP coacher som kan hjelpe deg til en bedre hverdag. Det finnes også en rekke skoler som tilbyr utdannelse i NLP.

Dette kan du oppnå:

  • skape de forandringene du vil ha
  • oppdage hva du virkelig vil
  • sette mål og nå dem
  • finne motivasjonen og livsgleden din
  • kommunisere så du blir forstått
  • løse indre konflikter og frigjøre ressurser
  • skape selvtillit
  • gi slipp på angst og andre uønskede følelser
  • bli venn med deg selv

(Kilde: NLP-coach Hanne Schjerven Paulsrud)

 

Presse Hjemmet

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.