Hypnoterapi

Hypnoterapi

Patients are people who have had too much programming, so much outside programming that they have lost touch with their inner selves.
Milton Erickson

Neo-Ericksonian Hypnotherapy er en metode som går dypere i å løse opp fastlåste mønstre. Metoden tar deg «forbi» ditt rasjonelle sinn, og inn en mer ubevisst del av hjernen – der mye av våre «programmeringer» og handlingsmønstre ligger.

«Hypnose er en tilstand av endret bevissthet som normalt oppstår hos alle mennesker rett før vi faller i søvn. I terapeutisk hypnose fremkalles og forlenges denne tilstanden kunstig, slik at man kan arbeide innenfor dens grenser, med de spesielle muligheter det medfører» (Erik Tunstad, fagredaktør i forskning.no).

Det er altså ikke noe mystisk eller magisk med hypnose. Det handler om å oppnå en tilstand som du ellers befinner deg i hver kveld rett før du sover. I gapet mellom våken tilstand og søvn svinger hjernebølgene saktere, og vi mister vi litt grepet på det rasjonelle som ellers kan stå i veien for endring på et dypere plan. Isteden tar vår ubevisste del av hjernen over. Den som bearbeider inntrykk hver natt, og kan løse opp i tilstander på en annen måte. Du er fullt «tilstede» hele tiden under hypnosen, og denne tilstanden er like naturlig som alle andre sinnstilstander du opplever gjennom et døgn

Dersom du har mye tankesurr eller ønsker å løse opp i vanskelige følelser som går på «autopilot», kan du ha nytte av å forsøke hypnose.

Sjekk ut Doug O’Brien Hypnosis for mer informasjon om  hypnoterapi, og ta gjerne kontakt på kontakt@confidentcoaching.no hvis du vil høre om det er noe for deg.