Moss Avis: Melløsparken Sykehjem vil stumpe røyken

Moss Avis: Melløsparken Sykehjem vil stumpe røyken

Moss Avis, 01.02.2010:

Melløsparken Sykehjem vil stumpe røyken

Presse Moss Avis

Marga Dijkman og Hanne Schjerven Paulsrud hjalp de ansatte ved Melløsparken Sykehjem med både motivasjon og å stumpe røyken for godt.

Mange av de ansatte på Melløsparken Sykehjem har i årets første måned fått hjelp til å stumpe røyken.

– Jeg kjenner at jeg er forbannet på røyken, sier en av deltakerne på røykesluttkurset som ble avholdt på Melløsparken Sykehjem. Da Moss Avis var på besøk var deltakerne i en slags transe for å se for seg hvordan livet ville være uten røyk.
– Vi holder disse kursene for ansatte i helsetjenesten. Vi mener det er mennesker som gir utrolig mye av seg selv, og fortjener å få en belønning igjen, forklarer Marga Dijkman som jobber som personlig suksesstrener.

Slutter i dag
Dijkman kan fortelle at flere av deltakerne var svært motiverte da de møtte opp på kurset.
– Flere av de som møtte opp var klare for å stumpe røyken der og da, men det er ikke det vi har som mål når vi setter igang. Vi jobber med både det bevisste og det ubevisste sinn mot målet. Det er viktig at man blir klar over hva sigarettene faktisk krever av tid og klarer å tenke over hvorfor man egentlig vil ta seg en røyk, sier Dijkman.

Illusjoner
Sammen med coach Hanne Schjerven Paulsrud har Dijkman hatt tre dager med røykesluttkurs på Melløs.

– Vi legger vekt på å få deltakerne til å tenke over illusjonen som avhengigheten av sigaretter har skapt i hjernen. Mange av de som har deltatt forteller at de tror de skal slappe av med en røyk, mens de i virkeligheten blir mer stresset enn de kanskje var i utgangspunktet, forklarer Dijkman.
– Når vi sitter i «transe» betyr det egentlig en dyp avslapning hvor vi får deltakerne til å tenke over en gitt setting hvor de normalt sett ville ha tatt seg en røyk.

Motivasjon
Før røykesluttkurset holdt Dijkman og Paulsrud motivasjonskurs for de ansatte på Melløs.
– Motivasjonskurset var spesielt populært. Her snakker vi om stresshåndtering og hvordan man best kan håndtere de tingene som skjer rundt oss hver eneste dag. Både de tingene hvor vi tar avgjørelsen selv, og i de situasjonene vi ikke kan rå over. Vi lærer rett og slett å ta noen valg for å passe på oss selv med å takle ting på en annen måte. Jeg har tro på at deltakerne på røykesluttkurset vil slutte å røyke. Og det er gøy å se den fysiske endringen som flere har hatt etter motivasjonskurset. De er rett og slett gladere, avrunder suksesstreneren.

Publisert mandag 01. februar 2010 kl. 00:00.
Sist oppdatert fredag 05. februar 2010 kl. 13:08.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.