RESILIENS – gjør deg sterkere i motgang

RESILIENS – gjør deg sterkere i motgang

Nysertifisert og glad!

Nå har jeg lært masse om et spennende og viktig tema, og er sertifisert i modellen persolog®Resilliens.

Begrepet resilience brukes i forbindelse med hvordan vi håndterer motgang og kriser. På norsk oversetter vi gjerne til «motstandsdyktighet», som begrenser innholdet til kun indre faktorer – og indikerer at det handler om noe du er flink/ikke flink til. Men også ytre faktorer påvirker hvordan vi håndterer utfordringene i livet.

Derfor har resilience blitt til RESILIENS på norsk. Vi har adoptert et nytt ord.

Gjennom sertifiseringskurset har jeg blitt bevisst på, og fått fordype meg i 10 faktorer som påvirker resiliens. Modellen er solid forankret i forskningen, og gir en struktur for kartlegging av faktorene med analyse av egen robusthet, oversikt over hvor skoen trykker, og ikke minst: strategier for å bygge sterkere resiliens.

Nå skal jeg bare fordøye og øve meg litt, så gleder jeg meg til å dele kunnskapen videre. Resiliens er en viktig faktor både for bedrifter og privatpersoner som vil overkomme motgang og bygge indre styrke og tilfredshet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.