Røyken og Hurums Avis: Mye velvære på ett sted

Røyken og Hurums Avis: Mye velvære på ett sted

Mye velvære på ett sted

Skolebakken 8 i Slemmestad samler sju spesialiserte terapeuter under ett tak. Her kan du få behandling fra topp til tå.

FRA TOPP TIL TÅ: Bakerst alternativ terapeut, massør og personlig trener Cecilie Norbom. Foran fra venstre coach Hanne Schjerven Paulsrud, fotterapeut Hilde Bye og naprapat Truls Hotvedt.
FRA TOPP TIL TÅ: Bakerst alternativ terapeut, massør og personlig trener Cecilie Norbom. Foran fra venstre coach Hanne Schjerven Paulsrud, fotterapeut Hilde Bye og naprapat Truls Hotvedt.

Greier du ikke helt å få orden på livet, og føler at du står og stamper på stedet hvil, kan du ta en prat med en av coachene. Er det føttene som krangler eller tåneglene som gror sine egne veier, snakker du med fotterapeuten. I Skolebakken ordner de det meste.

Helhetlig behandling

Helse-, velvære- og treningssenteret tar imot både akutte tilfeller og folk med mer kroniske plager, samt at de driver forebyggende arbeid.

– Vi synes det er et bra konsept at senteret kan tilby så mye rundt de konkrete, akutte tilfellene. Etter behandling av en diagnose tenker og tilbyr vi forebyggende behandling, både mentalt og treningsmessig, sier daglig leder og naprapat Martin Lobben.

På senteret jobber det to naprapater, to coacher, hvorav den ene også er tankefeltterapeut, en fotterapeut, en klassisk akupunktør og en alternativ terapeut/personlig trener.

Gode «vibber» og skjulte talenter

Gode vibrasjoner

Sliter du med tankeskurr og dårlige følelser, kan tankefeltterapeut Gry Nergård hjelpe deg. Hun forteller at denne terapien egner seg svært godt på alle områder der følelser er involvert, og at det er en perfekt metode å bruke i en utviklingsprosess, gjerne i sammenheng med coaching.

Det heter tankefeltterapi fordi man behandler et tankefelt, en «boble» med informasjon som ligger lagret i underbevisstheten.
– Terapien går i korthet ut på å sende vibrasjoner inn i meridiansystemet, og vibrasjonene passerer hjernen på vei til endepunktene. Det er en smertefri behandling, bedyrer Nergård.

Hun har 15 års erfaring fra undervisning og psykiatri, og tilbyr tankefeltterapi, reiki healing og coaching.
Reiki healing er en eldgammel healingform som i dag praktiseres av tusenvis av mennesker over hele verden. Nergård forteller at det er en snill, ufarlig og behagelig behandlingsform der mottageren selv står for healingprosessen, og at kroppen bare vil motta den energien den har bruk for i øyeblikket.
– Jeg kan hjelpe deg med å rydde opp i gamle og uhensiktsmessige mønstre og episoder, til å kvitte deg med tanker som begrenser deg og hjelpe deg til å finne dine verdier, strategier og nye mål, sier hun.

Har du skjulte talenter

Coachene Gry Nergård og Hanne Schjerven Paulsrud benytter seg av metoden Nevro Lingvistisk Programmering (NLP). Det handler i korthet om å bruke evner, ferdigheter og kunnskaper som man allerede er i besittelse av, men ikke bruker.
– Coaching passer for deg som ønsker hjelp til personlig utvikling og vekst, sier Hanne Paulsrud.

Hun forteller at de ved hjelp av kraftfulle spørsmål og effektive NLP-teknikker hjelper deg å avdekke ditt ubenyttede potensial og gir deg mentale hjelpemidler til å overkomme eventuelle begrensninger i livet ditt.
– Coaching er nyttig for alle, ikke bare for «samfunnstoppene» selv om det er mye brukt i næringslivet. En coach er en samtalepartner som kan hjelpe til med å sortere tankene dine, sier hun, og legger til at coaching i utgangspunktet er for friske mennesker.

Paulsrud benytter også en NLP-basert metode, den såkalte Emmy-metoden, for å hjelpe folk til å gå ned i vekt og bli der. Nergård benytter NLP sammen med tankefeltterapi for best mulig resultater.

Kranglete rygger og spente muskler

Når ryggen slår seg vrang

Da søker folk flest hjelp hos en fysioterapeut eller kiropraktor, eller en naprapat som er spesialist på muskel- og leddplager. Senterets to naprapater, Martin Hellumsand Lobben og Truls Hotvedt, er begge utdannet i Stockholm.

Vonde rygger er det vanligste folk søker hjelp for, men de behandler også smerter i armer, skuldre, nakke, bekken, sete og bein. Smerter med svimmelhet, hodepine eller utstråling i armer eller bein er også vanlige plager som folk kommer med.

– Vi har flest pasienter med plager i nakken og korsryggen, men behandler også skuldre og idrettsskader, sier Lobben.
Han forteller at de før jul fikk så mange henvendelser at de kunne jobbet døgnet rundt.
– Ikke vet jeg om det var finanskrisen, men vanlig julestress var det ikke, slår han fast.

Når du er spent

Cecilie Norbom er alternativ terapeut og utdannet ved Norsk Naturmedisinsk Fagskole, og tilbyr blant annet klassisk massasje, akupunktur og øreakupunktur.
– Som alternativ terapeut gir jeg ikke bare massasje, men ser alt under ett – både kropp, sinn og ånd, sier Norbom. Hun forteller at spenningene setter seg i kroppen og kan gi smerter blant annet i rygg, nakke, skuldre og hofter.

– Muskelspenninger kan oppstå på grunn av dårlig arbeidsstilling eller anstrengelse, men også i forbindelse med stress, sinne, frustrasjon og angst. Regelmessige besøk hos en massør kan være løsningen for mange med nettopp disse plagene, sier Norbom, som også benytter kopping i forbindelse med massasje.

Norbom er også personlig trener. Hun tar imot enkeltpersoner eller grupper opp til ti personer til funksjonell trening (stasjonsbasert styrketrening).
– Vi bruker ikke apparater, men kroppens egne støttemuskler. Vi jobber «innenfra», sier hun. De bruker flerfunksjonelle øvelser. Det blir derfor ikke «stillesittende» trening som i et apparat, men hele kroppen er i bevegelse.

Men noen enkle hjelpemidler bruker de, som balanseballer, medisinballer, bosu-ball, håndvekter og boksesekk.
– Ved å ha små grupper får hver enkelt oppfølging og treningen tilpasses hver enkelts behov, sier Norbom.

Akupunktur og fotstell

Bare noen små stikk

Ludmilla Marie Rynning kurerer det meste med sine nåler. Hun er utdannet akupunktør ved Akupunktørhøgskolen i Oslo og har videreutdanning fra Nanjing i Kina. Hun bedriver klassisk akupunktur.
– Vi har alle en evne til selvhelbredelse, men hos noen er den sterkere. Dette kalles «motstandskraft», og hvert individ har sin egen «helsestatus». Tradisjonell kinesisk medisin (TKM) har iakttatt disse helbredelsesprosessene, beskrevet dem i detaljer og lært seg hvordan man påvirker dem, forteller Rynning entusiastisk.

I TKM betraktes kroppen som en helhet, der kropp og sjel er en sammensveiset enhet. Kroppen består av 12 organer som har hvert sitt energikretsløp.
– Ved hjelp av akupunktur kan vi hjelpe kroppens helbredelse. Vi tilfører ikke noe, det skjer kun en form for aktivering av kroppens og personens egne ressurser når det settes nåler i akupunkturpunktene, sier Rynning, som også utfører «tuina», som er kinesisk massasje.

Når føttene verker

Føttene er viktige for de fleste av oss, uansett hvor langt fra hodet de sitter, og uansett hvor lite du vanligvis ser til dem. Men stelles må de, som alt annet på vårt skrøpelige legeme.

– Dette er spesielt viktig for de som har diabetes. Tørrhet og sprekker kan forekomme, og diabetikere har ofte sirkulasjonssvikt som gir problemer med å få sår til å gro, sier fotterapeut Hilde Bye, som har fordypningsfag i diabetes. Det vil si at hun har spesielt god kunnskap om denne pasientgruppen og deres problemer. Diabetikere bør derfor gå til en fotterapeut som har denne videreutdanningen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.