When the past is always present….

When the past is always present….

Når en hendelse eller erfaring oppfattes som traumatisk eller svært stressende, blir den varig lagret, eller kodet i hjernen. Dette kan få livsendrende konsekvenser.

I september 2015 deltok jeg på tidenes første introkurs i «Havening» arrangert her i Norge. Havening er en berøringsterapi som har vist seg svært effektiv ift. å løse opp i stress og tidligere traumatiske hendelser. Teknikken er basert på nyere medisinsk forskning innen nevrovitenskap.

Siden september har jeg studert jevnt og trutt, og gjennomført obligatoriske praksistimer – to av dem videofilmet og evaluert av min dyktige mentor i New York; Ira Scott. Etter en nevrobiologi- og en jus/etikk-eksamen er jeg godt i mål, og kan, som den første fra Norge-kullet kalle meg Certified Havening Practitioner :-) :-)

I Confident Coaching arbeider jeg målrettet og prosessorient sammen med mine kunder. Havening blir et komplement til NLP og annen erfaring – spesielt når «tung» emosjonell bagasje står i veien for fremgang for deg som vil fremover.

When the Past is always present, er tittelen på en bok skrevet av MD, PhD Ronald A. Ruden, en av de som har utviklet Havening-teknikken. Han er lege, med medisinsk praksis på Manhatten, NY, og forsker innen nevrovitenskap siden 1971.

Litt om boken: “When the past is Always present offers a new approach for trauma treatment using touch. It provides the first neurobiological explanation of why touch should cure an encoded trauma and suggests that trauma cannot be cured without finding a safe haven.”

Du kan lese mer om Havening her: www.havening.org

Som DNCF Sertifisert coach og registrert Helsecoach DNCF arbeider jeg innenfor faglige og etiske rammer, godkjent av Helsedirektoratet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.